Pages

Monday, November 16, 2009

M I S A I K U C I N G

Misai kucing atau kumis kucing, atau remujung atau ruku hitam atau Java tea atau cat whiskers atau kidney tea plant is one and the same. sama ja. Pokoknya amat mudah dikenali dengan misainya (bila berbunga) yang amat prominent. Ia amat popular kira2 10 tahun kebelakangan ini. ( Bila semua orang toleh ke basics -herba).
Sebenarnya pokok misai kucing telah digunakan oleh masyarakat di Indonesia serta Malaysia sejak zaman berzaman untuk merawat masalah buah pinggang serta masalah pundi2 kencing. Banyak lagi sebenarnya khasiat pokok misai kucing ini antaranya membantu merawat batu karang, mengeluarkan toksin dalam badan, dan bahan2 kumuh lain dari dalam badan, melegakan sakit2 sendi serta inflamasi seperti arthritis, rheumatisme dan gout. Daun serta batang/rantingnya dibuat teh boleh mengawal berat badan, merawat penyakit kencing manis serta melawan kanser.

4 comments:

非凡 said...

I'm appreciate your writing skill.Please keep on working hard.^^

Anonymous said...

Nike Men Dunk
Air Dunk
nike sb
Nike Dunk
Nike Dunk shoes
Dunk shoes
Michael Jackson Memorial
Nike Dunk 1 Piece High Low
Nike Men Women Air Zoom Dunkesto
Nike Men Dunk High
Nike Men Dunk Low
Nike Men Dunk Mid
Nike Men Dunk SB Special Ed
Nike Trainer Dunk
Nike Women Dunk Low Mid High
Nike Dunk Women

Mas Koetot said...

wow Blog yang Keren..Pernah dengar DLINGO Visit http:www.margi-rekaos.blogspot.com/ OK..C,U

Asepsulahari said...

hallo ulam raja,salam kenal darti saya andy,memang saya dendar daun /bunga kumis kucing memeng buat obat b uah pinggang atau susah buang air kecil